Merel

Zurich

Ik ben sinds 2 jaar in Zwitserland (Zürich) en heb het super naar m’n zin! Maar contact met en uit Nederland is altijd erg leuk. Toen ik destijds hier begon was er nog geen Buddy project. Toevallig startte er een Belgisch meisje tegelijkertijd met mij in hetzelfde ziekenhuis. Indirect mijn eigen Buddy! Dat was ook de reden dat ik graag mee wilde werken aan het Buddy Project van Scholten Medical. Het is fijn wanneer je tijdens de start van je nieuwe avontuur even terug kan vallen op iemand die er al wat langer woont en werkt. Gewoon voor praktische tips (woonruimte zoeken) of gewoon voor de gezelligheid (even relaxed praten in je eigen moedertaal).

Blij was ik toen Scholten mij benaderde om als Buddy voor Liesbet op te treden. Tijdens mijn eerste Buddy ervaring voor Scholten Medical heb ik vooraf eerst een paar keer met Liesbet (een verpleegkundige die via Scholten Medical een vaste aanstelling in Zürich kreeg) gemaild. Een paar weken nadat ze in Zurich begonnen was, hebben we samen afgesproken om elkaar 'vis-à-vis' te ontmoeten. Op een druilerige grijze middag hebben we door de stad gewandeld en in een gezellig cafeetje “Kaffee mit Kuchen” genomen. We hebben gepraat over onze ervaringen in ons thuisland en de ervaringen in Zwitserland. Daarbij zijn vele dingen de revue gepasseerd! Werk, hobby’s, cultuurverschillen maar ook hoe we omgaan met het missen van vrienden en familie.

Het Buddy Project vind ik een mooi laagdrempelig project. Je kan met je Buddy mailen, afspreken of bellen. Er zijn geen verplichtingen; wanneer je geen begeleiding meer nodig hebt, gaat ieder weer z’n eigen weg. Ik sluit echter niet uit dat mijn Buddyschap ook tot nieuwe vriendschappen kan leiden. Ik kijk dan ook uit naar een volgende kennismaking!

Groet, Merel 

Wil je meer weten over
Zwitserland

Lees meer