Miranda

"Sinds eind 2020 heb ik contact met Carolien van Scholten Medical om mijn droom, werken in een land waar de gezondheid standaard op een zeer hoog niveau staat te realiseren. Het allerliefste in mijn zeer geliefde specialisme de NICU, een super specialisme omdat dit werk vaak gecentraliseerd is.


Na mijn aanmelding eind 2020 belandden we in 2021 al vrij snel in de Covid perikelen. Door de pandemie bleken er maar weinig vacatures op mijn vakgebied, maar ik had zeer regelmatig contact met Carolien, en er werd actief gezocht en meegedacht. In het voorjaar van 2021 vertrek ik, ondanks de coronabeperkingen, voor een week naar Zwitserland. Ik heb twee afspraken in twee verschillende ziekenhuizen. Alles wordt tot in detail geregeld, onder meer ook alle benodigde papieren om überhaupt Zwitserland in te mogen reizen zijn geregeld, ik krijg de benodigde tips over het reizen en overnachtingsmogelijkheden, tevens is er een vergoeding vanuit Scholten Medical geregeld.


De vacatures waren niet specifiek in mijn specialisme maar wel interessant, in goed gezamenlijk overleg had ik besloten deze twee afdelingen te bezoeken. Wat een geweldige impressie krijg je wanneer je meeloopt tijdens de Schnuppertage: je krijgt een inkijk in het ziekenhuis en de afdeling. Ondanks mijn enthousiasme, liep deze trip niet uit op een baan, vooral omdat ik in een ander vakgebied zou gaan werken. Na mijn Zwitserland reis bleef ik enthousiast en had wederom regelmatig contact met Carolien. Samen bespraken we de verwachtingen van mij en de mogelijkheden via Scholten Medical.We belanden in het jaar 2022 en ondertussen is Covid meer naar de achtergrond geraakt. Wat gebeurt er, op het moment dat je er zelf niet mee bezig bent, Scholten Medical belt, Carolien aan de telefoon, met de vraag: heb je nog interesse om in Zwitserland te gaan werken? In de zomer van 2022 zijn er ineens heel veel vacatures op de NICU’s in Zwitserland whow!!! En nu…….schakelen, stuur mijn dossier maar naar de geïnteresseerde ziekenhuizen, geen idee of men nog steeds interesse heeft in een ondertussen bijna drie jaar oudere NICU-verpleegkundige! Augustus 2022 wederom een week naar Zwitserland en drie ziekenhuizen bezocht, alles wordt weer tot in de puntjes geregeld door Carolien en Helen, echt tot in de details. Wat een week, wat een indrukken, wat een warm welkom in ieder ziekenhuis.


Uiteindelijk ben ik op 01-03-23 met mijn nieuwe baan in Zwitserland in Zürich op de NICU begonnen, wat een uitdaging en dan ben je bijna 60! De begeleiding hierin door Scholten Medical is maar met een woord uit te drukken: GEWELDIG! Je merkt aan alles dat jij centraal staat, Carolien en Helen doen er alles aan om het voor jou makkelijk te maken, zaken die wat minder belangrijk zijn, kunnen wachten, zaken die er toe doen, daar wordt je direct mee geholpen. Het voelt of dat je bij de familie hoort, een familielid bent, heel fijn om te ervaren. Ook de Zwitserse Pünktlichkeit is iets waar je Scholten Medical aan herkent, altijd binnen een dag antwoord op een mail, app, telefoontje. Ik ben zo blij dat zij op mijn pad zijn gekomen.


Lieve Carolien en Helen, uit de grond van mijn hart dank voor alle hulp, begeleiding en ondersteuning!"
Wil je meer weten over
Zwitserland

Lees meer