Sabine

St. Gallen

Gegroet uit Zwitserland!

Het is al bijna weer een jaar geleden dat ik mij in een minder fortuinlijke situatie bevond. Mijn laatste werkgever in Duitsland was failliet verklaard en dus zocht ik een nieuwe uitdaging als Anesthesie-verpleegkundige. Aangezien ik reeds sinds 1985 op het vakblad ‚Die Schwester, der Pfleger‘ geabonneerd ben, had ik mijzelf al vaker verdiept in een advertentie van Scholten Medical. Door de onaangename situatie bij mijn vorige werkgever, werd mijn interesse nu extra gewekt. Als eerste heb ik de website van Scholten Medical bezocht. Deze sprak mij zeer aan, mede omdat de site niet ‚opdringer‘ overkomt en bovendien de mogelijkheid bestaat in eerste instantie, zonder verplichtingen, informatie op te vragen. Dat sprak mij bijzonder aan.

Het eerste gesprek met Scholten Medical voelde gelijk heel vertrouwd, zonder tijdsdruk. De firma luisterde goed naar mijn wensen, inventariseerde goed welke competenties ik mee breng en informeerde mij direct naar de mogelijkheden op de Zwitserse arbeidsmarkt. Ik voelde mij direct zeer welkom en goed geïnformeerd. Na een aantal gesprekken, vond de voorselectie van klinieken door Scholten Medical plaats. Dat verliep sensationeel! Ik hoefde alleen mijn wensen kenbaar te maken betreffende Regio, grootte kliniek, vakgebieden, diensten, etc. Al snel wird mij een eerste overzicht met interessante vacatures toegestuurd, zo attractief als je meeste favoriete menukaart ;-). Nadat we samen uit deze voorselectie een aantal klinieken uitgekozen hadden, werden de eerste meeloopdagen (sollicitatiegesprek en meelopen op OK) in Zwitserland ingepland. Scholten Medical wist precies waar ik mij thuis zou voelen. Ik voelde mij er dan ook direct welkom!

Op basis van mijn bezoek aan Zwitserland, heb ik, ondanks mijn leeftijd van 53 jaar, een hele mooie nieuwe stap in mijn loopbaan kunnen nemen. In een gerenommeerde privékliniek heb ik een baan als Anesthesie-verpleegkundige geaccepteerd. Daar ben ik Scholten Medical erg dankbaar voor. De begeleiding was vanaf het begin zeer informatief en ondersteunend. De brochures waren overzichtelijk en de betaling van de verzekeringen in de eerste drie maanden van mijn dienstverband, vond ik een groot gebaar. Inmiddels ben ik in de 10e maand van mijn aanstelling in Zwitserland en ik voel mij hier volledig op mijn plek. Mijn leidinggevende is een competente, rechtvaardige en begripvolle Chef met een groot hart. De algehele leiding van de kliniek staat achter het eigen personeel. De patiëntenzorg in ons ziekenhuis is zeer klantgericht en nog belangrijker is, het werk wordt ook klantgericht door iedereen uitgevoerd!!! Dat zie je niet zo vaak meer in de gezondheidszorg.

Zo, nu brei ik een eind aan mijn verhalen. Hartelijke groeten uit de sneltrein richting Zürich.

Sabine
Wil je meer weten over
Zwitserland

Lees meer