Beleef het vrijheidsgevoel in Zwitserland
Meer dan 200 vacatures beschikbaar voor enthousiaste mensen!

Vind je droombaan in de Zwitserse gezondheidszorg!

Bekijk alle vacatures

Ben jij een talentvolle zorgmedewerker (in spé)? Dan zijn wij op zoek naar jou. Heb jij er wel eens over nagedacht om te gaan werken in de Zwitserse gezondheidszorg? Werken in de zorg in Zwitserland kent namelijk veel voordelen; het land kent schitterende, hoge bergen en prachtige meren, de inwoners zijn sympathiek en het land scoort de derde plaats op de World Happiness Index. Oh, en niet geheel onbelangrijk: de salarissen zijn zeer attractief!

De vraag naar zorgmedewerkers in Zwitserland is groot, onder meer vanwege de Kantonale infrastructuur van de gezondheidszorg. Nederlandse en Belgische zorgprofessionals vallen erg in de smaak vanwege hun hoogwaardige opleidingen en arbeidsethos, dus waar wacht je nog op? Scholten Medical helpt al meer dan 30 jaar lang zorgprofessionals aan een uitdagende nieuwe baan in Zwitserland. Wij helpen je tijdens het hele proces; je wordt stap voor stap door ons aan de hand genomen en deskundig in je nieuwe functie begeleid.

Voordat je deze uitdagende stap wilt nemen, zit je waarschijnlijk nog vol met vragen. Wij vertellen je graag meer over het sollicitatietraject!

Groot netwerk aan 
zorginstellingen
Buddy Project
Begeleiding A-Z


Scholten Medical werft voor een breed scala aan zorginstellingen. We beschikken hierdoor over veel vacatures! Als nieuwe 'immigrant' krijg je van ons een Start-up Buddy toegewezen die jou wegwijs maakt in Zwitserland.  Vanaf het eerste moment tot de uiteindelijke handtekening helpt Scholten Medical jou te begeleiden naar je droombaan.


Nieuwsgierig geworden? Leuk! Dan hier nog een aantal belangrijke zaken:


Waar ga ik wonen?
Hoe ziet het sociale leven eruit?
Als medewerker kun je vaak gebruik maken van personeelsaccommodatie. Het is gebruikelijk dat deze kamers gestoffeerd en gemeubileerd worden verhuurd. Daarnaast bestaat er ook altijd de mogelijkheid om op de vrije markt een huurwoning te vinden. Zwitserland kent zowel levendige steden als rustige dorpjes. Door de variëteit in de natuur en cultuur is er altijd wel wat te beleven. Je werkt met andere internationale collega’s samen en leert daardoor naast de Zwitserse cultuur ook andere culturen kennen. Veel mensen maken vrienden voor het leven!


Hoe lang duurt mijn contract? 
Ben ik verzekerd?
Dat verschilt per werkgever. Het contract kan variëren van één tot anderhalf jaar. In sommige gevallen zijn ook korte inzetten mogelijk. Standaard geldt een proefperiode van 3 maanden.
Scholten Medical biedt een aantal gratis verzekeringen in je proeftijd. Daarnaast zijn er in Zwitserland goede sociale voorzieningen. Hier vertellen we graag meer over tijdens het sollicitatietraject.


Wat is mijn salaris?
De salarissen in de gezondheidszorg in Zwitserland worden per kanton bepaald. Er wordt gekeken naar de opleiding die je gevolgd en afgerond hebt plus het aantal jaren relevante werkervaring. Het basissalaris in Zwitserland is hoog; de toeslagen komen hier nog bovenop. Ook betaal je minder belasting in Zwitserland. Benieuwd wat jouw salaris kan zijn? Neem dan contact met ons op!


Lenka
De samenwerking met Scholten was fantastisch, professioneel en van hoog niveau. Altijd in verbinding en mij ondersteunend in het bereiken van mijn doelen en mijn droombaan, precies zoals ik het mij voorgesteld had. In ieder geval raad ik Scholten als een betrouwbare firma aan voor een ieder die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in het werk!
Willianne
Hetgeen wat ik waardeer aan Scholten Medical, zijn de korte lijntjes door het persoonlijk contact, waarin er ruimte is voor persoonsgericht advies.
Eline
Aanvankelijk twijfelde ik nog of ik de stap naar Zwitserland echt wilde gaan zetten. Door de heldere informatievoorziening en geweldige ondersteuning had ik echter goed overzicht; de stap verliep eenvoudig en ongecompliceerd. Nu werk ik in Zwitserland op een geweldige afdeling met hele lieve collega’s. Dat had ik niet graag willen missen!
Annina
Scholten heeft mij bij het hele sollicitatietraject van A tot Z ondersteund. Ik ben met de dienstverlening uiterst tevreden!

Open sollicitatie, meer informatie of kennismaken?

De vacatures op onze website zijn een selectie van alle vacatures die wij hebben. Staat jouw droombaan er niet tussen? Wij zijn ook op de hoogte van vacatures waarvoor (nog) niet zichtbaar geworven wordt. Neem dus zeker contact met ons op voor een actueel overzicht. Wij bekijken graag welke vacatures op jouw CV aansluiten. 

Vraag een brochure aan

Maak telefonisch kennis met ons

bijscholen

Blijf op de hoogte van je persoonlijke mogelijkheden in Zwitserland. Schrijf je vandaag nog in! 

Scholten Medical heeft korte lijnen met de zorginstellingen en daardoor direct inzichtelijk wat Zwitserland jou te bieden heeft. 

shutterstock_468445316

Opleiding, begeleiding en kansen. 

Scholten Medical levert meer dan alleen vacatures. Wij screenen zorgvuldig welke opleidingsbehoefte er bestaat en creëren mogelijkheden om bij zorginstellingen in Zwitserland je loopbaan een extra dimensie te geven. Je kunt in Zwitserland je vakkennis verdiepen (specialistische vervolgopleidingen) of vakkennis verbreden (divers cursusaanbod). Dit gebeurt op basis van jouw wensen en in samenspraak met je nieuwe werkgever. Het toe-eigenen van kennis en kunde in Zwitserland biedt uiteindelijk talrijke kansen op de Zwitserse arbeidsmarkt. Wij stimuleren je deze kansen te benutten zodat je een eigen koers kunt varen in je loopbaan.

Zoekt u personeel als zorginstelling?

Personeelswerving is een echt specialisme. In het besluitvormingsproces om een sollicitant wel of niet aan stellen, spelen vele factoren een belangrijke rol. Een standaardoplossing is er nooit. Sinds 30 jaar ondersteunt ons familiebedrijf, als internationale recruiter, zorginstellingen bij het vinden en aanstellen van goed gekwalificeerde, gemotiveerde en enthousiaste zorgprofessionals. Een taak die wij dagelijks met bevlogenheid uitoefenen. De basis van iedere succesvolle bemiddeling, is het persoonlijke gesprek, de individuele competentiegerichte begeleiding en advisering, een onuitputtelijke dosis enthousiasme met als doel om voor u als werkgever de beste sollicitant voor de 'job' te vinden. De zoektocht naar goed gekwalificeerd en competent zorgpersoneel begint bij Scholten Medical.

Stap-3
1988
Oprichting Scholten Medical

Oprichting Scholten & Associates Medical Recruitment BV door Anne Holtkamp-Scholten; werving gezondheidszorgpersoneel in met name Nederland en Duitsland voor de Zwitserse arbeidsmarkt.

1991
Ierse verpleegkundigen

Opdracht van het Gezondheidsministerie van het Kanton Zürich om Ierse verpleegkundigen te werven.

1993
Groot-Brittannië

Oprichting Zwitserse AG met opening kantoor aan de Triemlistrasse in Zürich.

1996
Midden-Oosten

Personeelsbemiddelingen naar het Midden-Oosten worden een feit! Ziekenhuizen in Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten werven via Scholten personeel in Europa.

1997
Helen Eleveld

De oudste dochter, Helen Eleveld, treedt toe tot het familiebedrijf.

1998
Nederland

Er ontstaat steeds meer krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt voor het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Scholten werft buitenlands personeel voor Nederlandse ziekenhuizen en verpleeghuizen.

1999
Caribisch gebied

De eerste personeelsbemiddelingen naar het Caribisch gebied vinden plaats in opdracht van ziekenhuizen op Aruba en Bonaire.

2000
Carolien Timpers

De jongste dochter, Carolien Timpers, maakt een carrièreswitch. Zij verlaat Fortis voor een baan als Recruiter in het familiebedrijf.

2001
Kanaaleilanden

Een nieuw marktgebied wordt aangeboord: internationaal wordt gezondheidszorgpersoneel gezocht voor zorginstellingen op de Kanaaleilanden, in het bijzonder Guernsey.

2005
Australië

De eerste bemiddelingen naar Australië zijn een feit!

2008
Nieuwe eigenaressen

Het familiebedrijf komt in handen van de dochters Helen Eleveld en Carolien Timpers. Sindsdien krijgt de werving voor de Zwitserse markt steeds meer de focus.  

2013
Jubileum

25-jarig jubileum wordt gevierd!

2014
RTL Medical Travel

Scholten Medical staat in Twentse Zakenvrouwenblad.

2014
RTL Medical Travel

Filmopnames in Zwitserland voor het programma RTL Medical Travel, uitzending in 2015.

2018
Jubileum

30-jarig jubileum als familiebedrijf!

2023
Jubileum

35-jarig jubileum als familiebedrijf!

1988

Oprichting Scholten Medical

1991

Ierse verpleegkundigen

1993

Groot-Brittannië

1996

Midden-Oosten

1997

Helen Eleveld

1998

Nederland

1999

Caribisch gebied

2000

Carolien Timpers

2001

Kanaaleilanden

2005

Australië

2008

Nieuwe eigenaressen

2013

Jubileum

2014

RTL Medical Travel

2014

RTL Medical Travel

2018

Jubileum

2023

Jubileum