Groot geworden door klein te blijven. Al 30 jaar dé specialist voor vacatures in Zwitserland.

Wat doen we?  

Ons familiebedrijf Scholten Medical Recruitment is een internationaal werving- en selectiebureau, gespecialiseerd in de bemiddeling van gezondheidszorgpersoneel voor functies binnen de Zwitserse gezondheidszorg. Wij werven zowel in opdracht van ziekenhuizen, privéziekenhuizen en revalidatieklinieken, als ook in opdracht van verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en overige zorginstellingen een grote variëteit aan functies en nationaliteiten. Wij bieden je als sollicitant unieke mogelijkheden om je carrière een internationale dimensie te geven.

Al 30 jaar familiebedrijf!

Doordat onze ouders het bedrijf opgericht hebben, zijn wij van 'jongs af aan' verweven met de onderneming én zetten we net dat stapje meer. Met trots vierden we in 2018 het 30-jarig jubileum van onze organisatie!

Wat bieden wij jou? 

Ons bedrijf is groot geworden door enthousiasme, loyaliteit en deskundigheid. We beschikken over een uitgebreid netwerk van zorginstellingen welke regelmatig door ons persoonlijk bezocht worden. Dit netwerk sporen wij aan om voor jou een uitdagende nieuwe baan te vinden. Indien de talenkennis van een buitenlandse taal nog 'opgevijzeld' moet worden, brengen wij je in contact met docenten en taalscholen. We maken daarbij gebruik van vaste samenwerkingspartners. Tevens word je ondersteund bij het vinden van woonruimte, bij de registratie van je diploma's in Zwitserland, bij de aanvraag van vergunningen en alle administratieve formaliteiten die een vertrek naar Zwitserland met zich meebrengt. Onze begeleiding is intensief, dat maakt onze dienstverlening tevens uniek. Doordat we inmiddels 30 jaar ervaring hebben als internationaal wervingsbureau, zetten wij onze kennis graag in om jouw droombaan in Zwitserland werkelijkheid te laten worden!


1988
Oprichting Scholten Medical

Oprichting Scholten & Associates Medical Recruitment BV door Anne Holtkamp-Scholten; werving gezondheidszorgpersoneel in met name Nederland en Duitsland voor de Zwitserse arbeidsmarkt.

1991
Ierse verpleegkundigen

Opdracht van het Gezondheidsministerie van het Kanton Zürich om Ierse verpleegkundigen te werven.

1993
Zwitserse AG

Oprichting Zwitserse AG met opening kantoor aan de Triemlistrasse in Zürich.

1995
Groot-Brittannië

Eerste bemiddelingen vanuit Europa van zorgprofessionals voor ziekenhuizen en verpleeghuizen in Groot-Brittannië.

1996
Midden-Oosten

Personeelsbemiddelingen naar het Midden-Oosten worden een feit! Ziekenhuizen in Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten werven via Scholten personeel in Europa.

1997
Helen Eleveld

De oudste dochter, Helen Eleveld, treedt toe tot het familiebedrijf.

1998
Nederland

Er ontstaat steeds meer krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt voor het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Scholten werft buitenlands personeel voor Nederlandse ziekenhuizen en verpleeghuizen.

1999
Caribisch gebied

De eerste personeelsbemiddelingen naar het Caribisch gebied vinden plaats in opdracht van ziekenhuizen op Aruba en Bonaire.

2000
Carolien Timpers

De jongste dochter, Carolien Timpers, maakt een carrièreswitch. Zij verlaat Fortis voor een baan als Recruiter in het familiebedrijf.

2001
Kanaaleilanden

Een nieuw marktgebied wordt aangeboord: internationaal wordt gezondheidszorgpersoneel gezocht voor zorginstellingen op de Kanaaleilanden, in het bijzonder Guernsey.

2005
Australië

De eerste Bemiddelingen naar Australië zijn een feit!

2008
Nieuwe eigenaressen

Het familiebedrijf komt in handen van de dochters Helen Eleveld en Carolien Timpers. Sindsdien krijgt de werving voor de Zwitserse markt steeds meer de focus.  

2013
Jubileum

25-jarig jubileum wordt gevierd!

2014
Magazine

Scholten Medical staat in Twentse Zakenvrouwenblad.

2014
RTL Medical Travel

Filmopnames in Zwitserland voor het programma RTL Medical Travel, uitzending in 2015.

2018
Jubileum

30-jarig jubileum als familiebedrijf!

1988

Oprichting Scholten Medical

1991

Ierse verpleegkundigen

1993

Zwitserse AG

1995

Groot-Brittannië

1996

Midden-Oosten

1997

Helen Eleveld

1998

Nederland

1999

Caribisch gebied

2000

Carolien Timpers

2001

Kanaaleilanden

2005

Australië

2008

Nieuwe eigenaressen

2013

Jubileum

2014

Magazine

2014

RTL Medical Travel

2018

Jubileum

Sven
Opleidingscoördinator - Zwitserland
Nadat ik succesvol via Scholten Medical een nieuwe baan gevonden heb, ben ik nog steeds heel tevreden bij dezelfde werkgever. Inmiddels heb ik mijn specialisatie tot IC-verpleegkundige afgerond en werk ik als Opleidingscoördinator in dezelfde kliniek. Jullie bemiddeling heeft zich dus geloond! Ik woon nu in een prachtige stad, voel mij op het werk zeer thuis en ben dus super tevreden.
Milou
Volg hoe Milou als HBO-Verpleegkundige haar droombaan in Zwitserland vindt!
Hoi, ik ben Milou. Ik heb in september 2017 de sollicitatieprocedure voor een baan als HBO-Verpleegkundige bij Scholten Medical opgestart. Mijn eerste voorkeur ging uit naar een functie op de cardiologie, in de cardiologische revalidatie of neurologische revalidatie. In november 2017 heb ik een meeloopdag in Zwitserland waargenomen, te weten in een revalidatiekliniek in de regio Zürich. Hier heb ik direct een baanaanbieding gekregen. Ik ben super enthousiast en kan niet wachten om als verpleegkundige in de revalidatie aan de slag te gaan!