Groot geworden door klein te blijven
Al 35 jaar dé specialist voor vacatures in Zwitserland. Laagdrempelig, transparant en persoonlijk.

Wat doen we?  

Ons familiebedrijf Scholten Medical Recruitment is een internationaal werving- en selectiebureau, gespecialiseerd in de bemiddeling van gezondheidszorgpersoneel voor functies binnen de Zwitserse gezondheidszorg. Wij werven zowel in opdracht van ziekenhuizen, privéziekenhuizen en revalidatieklinieken, als ook in opdracht van verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en overige zorginstellingen een grote variëteit aan functies en nationaliteiten. Wij bieden je als sollicitant unieke mogelijkheden om je carrière een internationale dimensie te geven.

Al 35 jaar familiebedrijf!

Doordat onze ouders het bedrijf opgericht hebben, zijn wij van 'jongs af aan' verweven met de onderneming én zetten we net dat stapje meer. Met trots vieren wij in 2023 het 35-jarig jubileum van onze organisatie!

Wat bieden wij jou? 

Ons bedrijf is groot geworden door enthousiasme, loyaliteit en deskundigheid. We beschikken over een uitgebreid netwerk van zorginstellingen welke regelmatig door ons persoonlijk bezocht worden. Dit netwerk sporen wij aan om voor jou een uitdagende nieuwe baan te vinden. Indien de talenkennis van een buitenlandse taal nog 'opgevijzeld' moet worden, brengen wij je in contact met docenten en taalscholen. We maken daarbij gebruik van vaste samenwerkingspartners. Tevens word je ondersteund bij het vinden van woonruimte, bij de registratie van je diploma's in Zwitserland, bij de aanvraag van vergunningen en alle administratieve formaliteiten die een vertrek naar Zwitserland met zich meebrengt. Onze begeleiding is intensief, dat maakt onze dienstverlening tevens uniek. Doordat we inmiddels 35 jaar ervaring hebben als internationaal wervingsbureau, zetten wij onze kennis graag in om jouw droombaan in Zwitserland werkelijkheid te laten worden!


Helen Eleveld

Mijn naam is Helen Eleveld. Ik ben geboren in maart 1972, getrouwd en heb vier kinderen, allen in schoolgaande leeftijd. Na mijn studie ben ik in 1997 vrijwel direct in het familiebedrijf gestapt. Aanvankelijk werd ik voornamelijk ingezet voor bemiddelingen naar Engeland en het Caribisch gebied. Ook behoorden de Arabische Emiraten en Saudi Arabië eind jaren negentig nog tot onze doelgroep. Inmiddels ben ik een allround aanspreekpunt voor sollicitanten en zorginstellingen in binnen- en buitenland. Ik vind de dagelijkse contacten met mensen uit de gezondheidszorg erg leuk. Mijn hart is verknocht geraakt aan deze sector, vooral vanwege de menselijke benadering. Het ondernemerschap is goed te combineren met het drukke gezinsleven en biedt de mogelijkheid flexibel inzetbaar te zijn. Om deze reden geef ik sinds januari 2008, samen met mijn jongere zus Carolien Timpers, zelf sturing aan het familiebedrijf en zijn wij de trotse eigenaren van Scholten Medical.

Quote: Mijn hart is verknocht geraakt aan de gezondheidssector, vooral vanwege de menselijke benadering.

Over-ons-Helen

Over-ons-Carolien

Carolien Timpers

Mijn naam is Carolien Timpers. Ik ben geboren in 1975, getrouwd met Michiel en moeder van twee dochters en een zoon. Na het HBO-diploma Economisch Linguïstisch en met enkele jaren werkervaring op zak, heb ik in 2000 de overstap naar het familiebedrijf gemaakt. Sindsdien ben ik met groot enthousiasme en liefde voor het vak een vaste sparringpartner voor sollicitanten en zorginstellingen in binnen- en buitenland. Ter verdieping heb ik van 2000 tot 2007 verschillende modules van de opleiding arbeid- en organisatiepsychologie gevolgd. Ik ben een optimist en levensgenieter ‘pur sang’. Voor mij is een leuke baan onlosmakelijk verbonden aan persoonlijk geluk. De verbinding die onze dienstverlening tussen sollicitanten en zorginstellingen tot stand brengt, inspireert mij dagelijks. Naast mijn werk heb ik twee grote passies: de Italiaanse taal en koken/tafelen met vrienden en familie.

Quote: Een leuke baan is voor mij onlosmakelijk verbonden aan persoonlijk geluk!

1988
Oprichting Scholten Medical

Oprichting Scholten & Associates Medical Recruitment BV door Anne Holtkamp-Scholten; werving gezondheidszorgpersoneel in met name Nederland en Duitsland voor de Zwitserse arbeidsmarkt.

1991
Ierse verpleegkundigen

Opdracht van het Gezondheidsministerie van het Kanton Zürich om Ierse verpleegkundigen te werven.

1993
Groot-Brittannië

Oprichting Zwitserse AG met opening kantoor aan de Triemlistrasse in Zürich.

1996
Midden-Oosten

Personeelsbemiddelingen naar het Midden-Oosten worden een feit! Ziekenhuizen in Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten werven via Scholten personeel in Europa.

1997
Helen Eleveld

De oudste dochter, Helen Eleveld, treedt toe tot het familiebedrijf.

1998
Nederland

Er ontstaat steeds meer krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt voor het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Scholten werft buitenlands personeel voor Nederlandse ziekenhuizen en verpleeghuizen.

1999
Caribisch gebied

De eerste personeelsbemiddelingen naar het Caribisch gebied vinden plaats in opdracht van ziekenhuizen op Aruba en Bonaire.

2000
Carolien Timpers

De jongste dochter, Carolien Timpers, maakt een carrièreswitch. Zij verlaat Fortis voor een baan als Recruiter in het familiebedrijf.

2001
Kanaaleilanden

Een nieuw marktgebied wordt aangeboord: internationaal wordt gezondheidszorgpersoneel gezocht voor zorginstellingen op de Kanaaleilanden, in het bijzonder Guernsey.

2005
Australië

De eerste bemiddelingen naar Australië zijn een feit!

2008
Nieuwe eigenaressen

Het familiebedrijf komt in handen van de dochters Helen Eleveld en Carolien Timpers. Sindsdien krijgt de werving voor de Zwitserse markt steeds meer de focus.  

2013
Jubileum

25-jarig jubileum wordt gevierd!

2014
RTL Medical Travel

Scholten Medical staat in Twentse Zakenvrouwenblad.

2014
RTL Medical Travel

Filmopnames in Zwitserland voor het programma RTL Medical Travel, uitzending in 2015.

2018
Jubileum

30-jarig jubileum als familiebedrijf!

2023
Jubileum

35-jarig jubileum als familiebedrijf!

1988

Oprichting Scholten Medical

1991

Ierse verpleegkundigen

1993

Groot-Brittannië

1996

Midden-Oosten

1997

Helen Eleveld

1998

Nederland

1999

Caribisch gebied

2000

Carolien Timpers

2001

Kanaaleilanden

2005

Australië

2008

Nieuwe eigenaressen

2013

Jubileum

2014

RTL Medical Travel

2014

RTL Medical Travel

2018

Jubileum

2023

Jubileum

Lenka
De samenwerking met Scholten was fantastisch, professioneel en van hoog niveau. Altijd in verbinding en mij ondersteunend in het bereiken van mijn doelen en mijn droombaan, precies zoals ik het mij voorgesteld had. In ieder geval raad ik Scholten als een betrouwbare firma aan voor een ieder die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in het werk!
Willianne
Hetgeen wat ik waardeer aan Scholten Medical, zijn de korte lijntjes door het persoonlijk contact, waarin er ruimte is voor persoonsgericht advies.
Eline
Aanvankelijk twijfelde ik nog of ik de stap naar Zwitserland echt wilde gaan zetten. Door de heldere informatievoorziening en geweldige ondersteuning had ik echter goed overzicht; de stap verliep eenvoudig en ongecompliceerd. Nu werk ik in Zwitserland op een geweldige afdeling met hele lieve collega’s. Dat had ik niet graag willen missen!
Annina
Scholten heeft mij bij het hele sollicitatietraject van A tot Z ondersteund. Ik ben met de dienstverlening uiterst tevreden!