Werken in Zwitserland. Verrassend anders, avontuurlijk hoog, onweerstaanbaar mooi!

Zwitserland heeft een centrale ligging binnen Europa. Het land is opgedeeld in 26 kantons en vier taalregio’s (Duits, Frans, Italiaans, Retoromaans). Zwitserland is geen lid van de Europese Unie. De  Zwitsers zijn een zeer sympathiek en gastvrij volk, soms op het eerste oog wat gesloten. De Zwitsers  koesteren hun onafhankelijkheid en het respect voor traditie. Op 1 augustus vieren de Zwitsers hun nationale feestdag. De natuurschoon van het land is indrukwekkend mooi. Het massieve alpengebergte met panoramische vergezichten biedt een mooie afwisseling op het heuvelachtige landschap elders in het land, afgewisseld door talrijke meren en riviertjes waaraan prachtige steden en pittoreske dorpen gelegen zijn. Zwitserland staat in de top vier van landen waar mensen wereldwijd het meest gelukkig zijn. Het land scoort hoog op de kenmerken: vrijheid, eerlijkheid, zorg, vrijgevigheid, gezondheid, inkomen en dagelijks bestuur. Kortom: a perfect place to be!

shutterstock_607153385

Kom te werken in een land met overvloed aan natuurschoon

Zwitserland is het land bij uitstek om te genieten van een afwisselend en veelzijdig landschap. 

Bekijk alle vacatures

De 26 kantons van Zwitserland 

Zwitserland heeft een centrale ligging binnen Europa. Het land is opgedeeld in 26 kantons en vier taalregio’s (Duits, Frans, Italiaans, Retoromaans). Zwitserland is geen lid van de Europese Unie.

Kantons-van-Zwitserland

De Zwitsers koesteren hun onafhankelijkheid en het respect voor traditie.

Hoe ervaart Sven Zwitserland?
Nadat ik succesvol via Scholten Medical een nieuwe baan gevonden heb, ben ik nog steeds heel tevreden bij dezelfde werkgever. Inmiddels heb ik mijn specialisatie tot IC-verpleegkundige afgerond en werk ik als Opleidingscoördinator in dezelfde kliniek. Jullie bemiddeling heeft zich dus geloond! Ik woon nu in een prachtige stad, voel mij op het werk zeer thuis en ben dus super tevreden.
Hoe ervaart Milou Zwitserland?
Hoi, ik ben Milou. Ik heb in september 2017 de sollicitatieprocedure voor een baan als HBO-Verpleegkundige bij Scholten Medical opgestart. Mijn eerste voorkeur ging uit naar een functie op de cardiologie, in de cardiologische revalidatie of neurologische revalidatie. In november 2017 heb ik een meeloopdag in Zwitserland waargenomen, te weten in een revalidatiekliniek in de regio Zürich. Hier heb ik direct een baanaanbieding gekregen. Ik ben super enthousiast en kan niet wachten om als verpleegkundige in de revalidatie aan de slag te gaan!

De schoonheid van Zwitserland spreekt voor zich!


Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden - in financieel opzicht en qua zekerheid

shutterstock_113181967
shutterstock_468445316

Geef je persoonlijke ontwikkeling een extra ‘boost’ – geef sturing aan je eigen loopbaan!

Werken in een prachtig woon- en werkomgeving – talrijke vrijetijdsbestedingen denkbaar

shutterstock_331199033
Familie-in-zwitserland

Een hoge kwaliteit van leven - goede 'work-life-balance'

De Zwitserse zorginstellingen zijn al jarenlang ingesteld op werken met verschillende nationaliteiten, aangezien het personeelstekort hier al vele jaren speelt. Het Zwitserse zorgsysteem is continue in ontwikkeling waarbij de invoering van het DRG Systeem (Diagnose Behandel Combinaties) de afgelopen jaren tot vele wijzigingen in de zorg heeft geleid. Het Zwitserse zorgstelsel kan tot één van de beste binnen Europa gerekend worden. Vacatures komen in alle kantons bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen voor, zowel in grote steden als in wintersportgebieden en kleine pittoreske plaatsen. Vacatures zijn er voornamelijk in het Duitstalig en Duits/Franstalig deel van Zwitserland.

In Zwitserland werven wij voor verschillende soorten werkgevers. Binnen onze klantenportefeuille bevinden zich vele ziekenhuizen (algemene en universiteitsziekenhuizen, 'kantonale' ziekenhuizen, privé-klinieken, regionale ziekenhuizen, specialistische ziekenhuizen waaronder kinderklinieken), revalidatie-instellingen, verzorging- en verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties, instellingen in de gehandicaptenzorg en psychiatrische instellingen. Deze werkgevers doen een beroep op onze expertise om (buitenlands) personeel te werven.

Steeds meer zorginstellingen in Zwitserland vereisen een Zwitserse beroepsregistratie vanaf het moment van aanstelling of binnen afzienbare tijd na indiensttreding. De registratieprocedure vereist dat je een talentest in een van de drie 'Landessprachen' kan voorleggen (Duits, Frans of Italiaans), te weten op B2 niveau. In sommige gevallen stelt de zorginstelling of het Kanton nog aanvullende taaleisen. Indien de talenkennis nog niet op het gewenste niveau is, wordt er een gezamenlijk 'plan de campagne' gemaakt om het vereiste taalniveau te behalen. Dit gebeurt in samenspraak met onze samenwerkingspartners (docenten en taalscholen) in binnen- en buitenland.

Blijf op de hoogte van je persoonlijke mogelijkheden in Zwitserland. Schrijf je vandaag nog in! 

Scholten Medical heeft korte lijnen met de zorginstellingen en daardoor direct inzichtelijk wat Zwitserland jou te bieden heeft.